Κορωνοϊός: Ανησυχία Τζανάκη για το στέλεχος Δέλτα της Covid 19 στην Κρήτη

News

Σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη μετάδοση του στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού στην Κρήτη, παρά το γεγονός ότι η γενικότερη εικόνα της πανδημία στην Κρήτη είναι καλή, με γνώμονα ότι οι Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Χανίων οδεύουν προς το «πράσινο».

Ο κ. Τζανάκης επέστησε την προσοχή όλων για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, ενώ κάλεσε, για ακόμη μία φορά τους κατοίκους της Κρήτης να εμβολιαστούν έναντι της Covid 19. «Καλημέρα… Με το Λασίθι καταπράσινο, το Ηράκλειο και τα Χανιά στα πρόθυρα να πρασινίσουν η εικόνα της Κρήτης φαίνεται εξαιρετική. Σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι (75%) του Ελληνικού πληθυσμού έχει αποφασίσει να εμβολιαστεί, ενώ το 29.7% έχει ήδη ολοκληρώσει. Υπάρχει όμως ένα αλλά. Πολλοί μιλούν για 4ο κύμα το φθινόπωρο. Ξεχνούν όμως ότι οι τουρίστες είναι βέβαιο ότι θα μας φέρουν το στέλεχος Δ.

Το στέλεχος αυτό είναι τρομερά μεταδοτικό και μπορεί να πυροδοτήσει 4ο κύμα εντός του καλοκαριού αν δεν προσέξουμε… Χρειάζεται τεράστια προσοχή στην υποδοχή των τουριστών, ακριβής ιχνησλασία και απόλυτη καραντίνα των θετικών. Εμείς θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό μας κανονικά καθότι τα εμβόλια αντιμετωπίζουν και το στέλεχος Δ, ενώ οι συμπολίτες που το σκέφτονται, να τρέξουν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους ώστε να αποφύγουν τις περιπέτειες μέσα στο καλοκαίρι… Αν περάσουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι, το κύμα του φθινοπώρου θα αφορά εκείνο το 1.5 εκατομμύριο Έλληνες που αλλόγιστα θα αποφασίσουν να μείνουν ανεμβολίαστοι… Καλό καλοκαίρι σε όλους τους φίλους, μιας και το καλοκαίρι αρχίζει σήμερα, όπως μου έλεγε ο παππούς μου, δηλ όταν η ημέρα έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια…. χαλαρώνουμε προσεκτικά…».

Related Posts

News

Εξερευνώντας το μέλλον των οικονομικών σε ένα ταχέως εξελισσόμενο τοπίο

Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να αντιμετωπίζει οικονομικές αλλαγές και προκλήσεις, τα χρηματοοικονομικά βρίσκονται στο επίκεντρο ως κύριο θέμα συζήτησης. Σε αυτό το άρθρο, διερευνούμε ορισμένες