Κορωνοϊός – ΠΟΕΔΗΝ: Να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για τους εμβολιασμούς – μαϊμού

Ελλαδα

Τη θέση ότι «δεν βοηθάει η ισοπέδωση που γίνεται επ’ αφορμή τις κακουργηματικές πράξεις μιας υπαλλήλου στο Κέντρο Υγείας Παλαμά», εκφράζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, με γραπτή του ανακοίνωση τη Δευτέρα, ζητώντας, παράλληλα την παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων που εμπλέκονται στην υπόθεση με τους εμβολιασμούς – μαϊμού.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, «ενισχύονται έτσι τα επιχειρήματα όσων δεν εμβολιάζονται και αποτρέπουν επιφυλακτικούς πολίτες να εμβολιασθούν». Ο ίδιος κάνει λόγο για «μεμονωμένα τραγικά συμβάντα που εντέλει βγαίνουν το φως, επειδή η διαδικασία τριπλοτσεκάρεται και δεν τα ανεχόμαστε εμείς πρώτοι από όλους».

«Δεν επιτρέπεται να συκοφαντούνται οι συνάδελφοι του Κέντρου Υγείας Παλαμά με έωλα επιχειρήματα. Από τον Γενάρη ανέπτυξε τρείς εμβολιαστικές γραμμές το πρωί και δύο το απόγευμα με εμβόλια της Pfizer. Εμβολιάζονταν καθημερινά περί τα 400 άτομα. Επειδή Pfizer στην ευρύτερη περιοχή έκανε μόνο το νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Παλαμά προσέρχονταν για εμβολιασμό και από άλλες τη περιοχές ακόμη και από 100 χιλιόμετρα μακριά. Άρα τι σχέση έχουν οι συγκρίσεις του αριθμού των εμβολιασμών με τον πληθυσμό της περιοχής του Παλαμά;», διερωτάται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Και προσθέτει: «Εδώ στα νησιά έχουμε εμβολιασμούς πέντε φορές πάνω από τους μόνιμους κατοίκους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάνανε μαϊμού εμβολιασμούς; Γνωρίζουμε ότι χιλιάδες δήλωσαν άλλες διευθύνσεις για να εμβολιασθούν με το εμβόλιο της αρεσκείας τους».

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στο περιστατικό που σημειώθηκε στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, ο Μιχάλης Γιαννάκος είπε ότι «πράγματι μία υπάλληλος τις δόσεις που περίσσευαν και καταστρέφονται στο τέλος της ημέρας τις χρέωνε μαϊμού σε άτομα που είχε συνεννοηθεί και είχαν κλεισμένα ραντεβού χωρίς να εμφανισθούν για εμβολιασμό».

«Μάλιστα συμπλήρωνε και ιστορικό για τους μαϊμού εμβολιαζόμενους, το οποίο παίρνει ο γιατρός του εμβολιαστικού κέντρου εξετάζοντας τα άτομα πριν τον εμβολιασμό χωρίς την υπογραφή του. Αυτά, όμως, πριν 10 ημέρες έγιναν αντιληπτά, γιατί φάνηκε ότι εμβολιάσθηκαν δύο άτομα που είχαν κλείσει ραντεβού τους έψαχναν, αλλά ήταν άφαντοι», συνέχισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Δεν μπορεί να αμαυρώνεται γι αυτό τα μεμονωμένα περιστατικά η προσπάθεια συναδέλφων που πραγματοποίησαν 6 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Να τιμωρηθούν αυστηρά όποιοι αποδειχθούν ότι εμπλέκονται με τους μαϊμού εμβολιασμούς στο Παλαμά και αλλού. Δεν δεχόμαστε από κανέναν σπίλωση της προσπάθειας μας. Δεν έχουν θέση ανάμεσά μας τέτοιοι υπάλληλοι», είπε.

Related Posts

Ελλαδα

Αντισυνταγματική η κατάργηση του ειδικού τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας των πολύτεκνων οικογενειών

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική την κατάργηση του ειδικού τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας οικιακής χρήσης των πολύτεκνων οικογενειών. (περισσότερα…)

Ελλαδα

Υπουργείο Εργασίας: Πρόστιμα για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε delivery και courier – zarka.gr

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ήταν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε εταιρείες delivery και courier για πραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας κατά το χρονικό διάστημα έξι μηνών, οι