Covid: Πεκίνο, μεγάλες ουρές στα σούπερ μάρκετ και για μαζικές δοκιμές

Covid: Πεκίνο, μεγάλες ουρές στα σούπερ μάρκετ και για μαζικές δοκιμές

News

Οι φόβοι για επικείμενο lockdown για το κύμα του Covid-19 έχουν πυροδοτήσει αγορές στο Πεκίνο, δημιουργώντας μεγάλες ουρές τόσο στα σούπερ μάρκετ όσο και μπροστά από τα προσωρινά κέντρα για μαζικές δοκιμές που αποφασίστηκαν χθες από τις υγειονομικές αρχές και συγκεντρώθηκαν στο Chaoyang, την κεντρική συνοικία του Κινεζικό κεφάλαιο.

    Την ημέρα που η Σαγκάη, σχεδόν εξ ολοκλήρου αποκλεισμένη για εβδομάδες, ανακοίνωσε ότι είχε καταγράψει 51 νέους θανάτους την Κυριακή, το Πεκίνο ενημέρωσε τον αριθμό των κρουσμάτων με άλλα 14 κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 55 από τις 22 Απριλίου, προετοιμάζοντας τα χειρότερα μετά. ότι για μια εβδομάδα «ο ιός ξέφυγε από τον εντοπισμό».

Η Κίνα διαβεβαιώνει ότι δεν θα χαλαρώσει στη μάχη κατά του Covid-19, εμποδίζοντας την προώθηση της παραλλαγής Omicron: Απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με φόβους για lockdown στο Πεκίνο παρόμοιο με το δρακόντειο στη Σαγκάη. ότι «μπροστά στην παραλλαγή Omicron, η Κίνα δεν θα υποχωρήσει, αλλά θα προχωρήσει στον πόλεμο για να μπλοκάρει την Omicron». Αναγνωρίζοντας τον αντίκτυπο στην οικονομία, ο Wang παρατήρησε τις προσπάθειες της κυβέρνησης κατά της επιδημίας, υπογραμμίζοντας ότι ήδη με την παραλλαγή Delta η Κίνα είχε επιτύχει “αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Σίγουρα θα κερδίσουμε και θα κάνουμε μεγαλύτερες συνεισφορές στον κόσμο”.

Related Posts

News

Εξερευνώντας το μέλλον των οικονομικών σε ένα ταχέως εξελισσόμενο τοπίο

Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να αντιμετωπίζει οικονομικές αλλαγές και προκλήσεις, τα χρηματοοικονομικά βρίσκονται στο επίκεντρο ως κύριο θέμα συζήτησης. Σε αυτό το άρθρο, διερευνούμε ορισμένες