Δαγρές: Στα φαρμακεία αναμένεται να γίνεται ο εμβολιασμός κατά της Covid-19

Κόσμος

Όπως το εμβόλιο της γρίπης γίνεται στα φαρμακεία, έτσι αναμένεται να γίνει και το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Ταμίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Γιάννης Δαγρές.

«Πιο οικονομικό, για το σύστημα υγείας, αποδεικνύεται αυτό», αποκάλυψε ο κ. Δαγρές στο Πρακτορείο FM και τόνισε πως «έχει ανοίξει ένας διάλογος με την Πολιτεία για την ενεργή συμβολή των φαρμακοποιών στη διεξαγωγή των εμβολιασμών, αν και ακόμη δεν είναι γνωστή στην διεθνή ιατρική κοινότητα η περιοδικότητα του εν λόγω εμβολίου, ωστόσο είναι θέμα χρόνου να βρεθεί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι κάτι που και η ίδια η κυβέρνηση μάς έχει διαμηνύσει από την αρχή ότι το επιθυμεί να γίνει, διότι γνωρίζει και από κάποιες χώρες του εξωτερικού που ήδη το κάνουν, ότι έχει πολύ μεγάλες ωφέλειες, καθώς ο εμβολιασμός στο φαρμακείο σώζει πόρους και παράλληλα αναβαθμίζει την ποιότητα των υπηρεσιών. Κι αυτό διότι αν μοιραστεί ο ίδιος πληθυσμός σε πολύ περισσότερα φαρμακεία, και μπορεί ο κάθε φαρμακοποιός να εμβολιάσει κάποιους πολίτες, αυτό θα αυξήσει την προσοχή, την αποτελεσματικότητα, την ποιότητα και την ασφάλεια του εμβολιασμού».

Ήδη κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυτά τα δύο χρόνια οι φαρμακοποιοί έπαιξαν καίριο ρόλο στο να πείσουν, ειδικά τους σκεπτικούς πολίτες, να εμβολιαστούν και συνέβαλαν σε πολύ μεγάλο βαθμό προς αυτή την κατεύθυνση, σημείωσε ο κ. Δαγρές. Αναφερόμενος στη γενικότερη συμβολή του κλάδου αυτά τα δύο χρόνια, τόνισε ότι τα φαρμακεία έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο, υπενθυμίζοντας τα ραντεβού εμβολιασμού, το διαμοιρασμό self test, αλλα και τη διεξαγωγή rapid. «Έχει ανοίξει ένας διάλογος με την Πολιτεία για περαιτέρω διεύρυνση των υπηρεσιών, οι οποίες μπορούν θεσμικά και αναγνωρισμένα να παρέχονται από τα φαρμακεία, εννοείται φυσικά με την κατάλληλη αποζημίωση, που θα είναι κρατικοδιατιμούμενη και θα την επωμιστεί η Πολιτεία προς όφελος των πολιτών».

Related Posts

Κόσμος

Καπράβελος: Έρχονται νέα δεδομένα με την πανδημία, η πίεση θα είναι πιο αφόρητη τον χειμώνα

Για την αφόρητη πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και την πορεία της πανδημίας το χειμώνα μίλησε ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής